Äventyr!

Nu bär det av till skåne! Jag ska fara och hälsa på älskade syster i veckan, jag far ikväll så det är lite stressigt och ja har inte hunnit packa klart men det löser sig:) Det ska verkligen bli jättekul att träffa favvo Sandra igen:D
Något som oxå blir spännande är att få se Minna Telde rida live! Hoppas jag kan skrapa ihop lite läktar tid. Ska försöka filma lite när Sandra rider och fota lite medans jag är borta. Det känns verkligen som att detta kommer bli awesome!
Här rider Minna 2009 på Göteborg Horse show:
http://www.youtube.com/watch?v=29RNjMMvde8
Jag har varit lite dålig med uppdateringarna i veckan för det har verkligen varit full rulle. I måndags red jag för Eva H och det gick helt ok, jag var inte så bra som jag kan vara, det blev lite spagettiarmar och svag sits så, skärpning. Tisdags red jag ut. Igår så red jag Monty lite och höll en minilektion för Stina när hon (och Jenny) ska ta hand om honom när jag är borta. Det gick super, han vilar i trygga händer:)
I söndags gick det super red igenom LA3 och det gick super, allt flöt på. Supertaggad på tävlingssesongen:D

Tycker verkligen detta ska bli så himla kul!

Bildspecial #1

Äntligen måste man säga blir denna blogg iaf en aning intressant, det är dax för lite bilder!:D
Såhär såg Monty ut 2009:

(foto: Jenny Hortlund)
Såhär ser han ut nu:
 Skillnad?:D
Jag tycker att det är ganska stor skillnad!
 ( foto: Elin Öhlund)
Äntligen har han nog runt magen och nått att bygga av, nu gäller det bara att inte låta det bli för mycket;)
Stor skillnad har det blivit nu ska vi se till att de fortsätter såhär och att både han och jag blir starkare, smidigare och mer biff;D

Denne vecke:)

Har haft supermycke i veckan, så de har blivit lite som de har blivit.
Red för Eva i måndags och de gick super!
Sen blev de lite promenad tisdag, onsdag och på torsdag fick jag hjälp med uteritt av Stina Nilsson.
Fredag var det kemiprov och dressyr.
Det blev mitt bästa pass någonsin! Vi var båda mjuka osv och allt ville funka, hade en mindre diskusion om galoppen i mitten av passet men det löste sig. Det går kanske att sammanfatta som att jag äntligen börjat rida på riktigt, inte bara något halvdant utan helhjärtat:) Som en dans/lek/samtal med mindre missförstånd än tidigare, haha nu är ja lite lejd, men, ibland är det helt OK när man är så där lagom lycklig:)

Hoppehäst??

Funderar starkt på att anmäla oss på PRK's klubbhoppning i LD LC. Sista anmälningsdagen är den 20/10. Det skulle totalt kosta 150:- Någon som kan hjälpa mej bestämma? Tror ni Monty skulle gå med på det?:)

Dressyr:D

... Har det varit mkt av lördag, söndag och idag!

Måndag: VIlket kul pass!!! Red för Eva som vanligt och det gick verkligen toppen, kan nästan säga att han aldrig har gått så bra för mej--> otroligt kul! Det enda som var är att han vill peta in vänster-bog och att jag är lite för övertydlig medhjälperna vilket ibland leder till cowboy/västern ridning.. typ;) Nä men de här känns väldigt bra:D
Läxa: Rid inte på spåret, håll koll på vänsterbog. Min läxa ja ger mej själv är mer magövningar. Jag vill verkligen inte bli trött i magen av typ tio minuters nedsittning i trav=inte godkänt!

Söndag: Var extremtött i ett zombie-mode efter ett stenhårt pass på Step In (hade tränat knä och rygg bla.), så jag bestämnde att jag inte fick rida "seriös" dressyr för att de skulle leda till "harvning". Därför blev det skrittarbete barbacka vilket visade sig var en lysande idé! Jobbade igenom alla moment från skritt, skolor, skenkelvikning, förvänd sluta, bakdelsvändning på de flesta spår och fick han att bli väldigt känslig. Det var en bra träning för mina hjälper, han är nu nämligen lite"för"känslig eller jag är för okänslig så det var ett väldigt bra pass:D

Lördag: Red runt lite vimsigt när ja försökte undvika alla hoppehästar, blev mkt medellinje och små volter, ändå inte bortkastat arbete och han var mkt duktig. Han var dock väldigt sugen på att bli hoppehäst som dem andra och drog i början lite mot hindren och efter de andra hästarna.

Guldglimtar:)

Gymmade i söndags, måndags och igår. Igår kollade Erika upp min rygg, den låter nämligen som en stenkross, och kom fram till att mina muskler i bröstryggen är väldigt stela. Så nu ska ja få lite övningar för att stärka och mjuka upp dem! Det kommer bli jättebra när ryggen länge känts som den vart ivägen. Tar ut "vilodag" idag och imorrn för att köra hårt med gymmandet.
Idag red vi (Jag och Monty) dressyr, det började bra, fortsatte så och avslutades på samma sätt:D En riktig guldpojke var han idag.

Fokus låg på: Tempoväxlingar, skenkelvikning, skolor osv. Det bästa är att jag känner att jag börjat bli mer kreativ med hur jag använder ridhuset. Evas läxor börjar flyta på riktigt bra!:D
Igår (Tisdag) gick vi ut på promenad.
I måndags var det Eva H pass. Det gick jättebra men det kändes lite som en vatten-vin häst, kvaliten var väldigt varierande;). Har samma läxa + förvänd sluta längs fyrkantsspåret, vilket känns kul! Jag har inte jobbat så mycket alls med det förut.

Idag kunde jag inte annat än att le och skratta. Helt otroligt vilken härlig känsla jag fick, där ja kunde lägga formen, tempot och ökningen vart jag ville:D Hoppas på att behålla känslan till på lördag/söndag när ja dressyrar igen. Imorrn blir de mysritt ute/prommis, fredag vila osv!

Ibland måste man bara hitta igen fokus

Red dressyr idag, de gick ok men känslan var inte där. Så då bestämnde jag mej att om detta ändå inte vill funka får ja väl göra nått annat. Jag tänkte att då kan ja ju lika gärna hoppa istället för att bara harva, men enligt Kajsa är de typ markarbete om de är under 60 vilket de var;) De var grymt kul och efter några språng och lite galoppjobb blev han super och precis lagom ärtig, härlig när "lösningen" inte alltid är självklart.
Det blev ett ganska kort pass men det är nog bra för jag har Eva träning imorron, längtar!:) Hoppas jag får till han innan så vi får göra något riktigt kuligt!:D
Elin var på stallet idag och fotade pållen innan jag red, dem kanske blev dåliga för att de blåste och Monty var otrolig barnslig men jag tänkte att det skulle vara kul att jämföra mot hur han såg ut för ett år sen!
Med filmen däremot.. går det riktigt dåligt, jag vet inte alls hur jag ska få in den. Den är för lång för Yotube och har för bra kvalite och de tar år och dar att konvertera. Att få ut bilderna kommer förhoppningsvis inte vara lika svårt:)

Bra men långt:)

Idag har jag och Monty ridit dressyr i ridhuset. Det gick jättebra och han var som en klocka i slutet, de negativa var nog att jag gjorde passet lite långt, han blev inte för trött eller så kände bara att han var värd ett bättre planerat pass. Nästa gång måste jag hålla mej till ett färre antal övningar, vara mer koncekvent redan från början för tiden går ju så fort när man har roligt:) De blev totalt fyra bakdelsvändningar, två i varje varv då alla kändes klockrena, fokus på sitsen och att bli mer effektiv och känslig i den, skänkelvikning, skolor, en Eva övning med förvändgalopp, tempoväxlingar galopp-trav, övriga tempoväxlingar, voltarbete på mittvolten och i slutet Eva läxan med trav uppridningpå medellinjen med skenkelvikning och galoppöppnan på kvartslinjen. Allting funkade men jag borde ha kortat passet när han gjorde allt så bra:) Passet var inte överdrivet långt men det började närma sig två timmar. lite långt.
Igår promenerade jag och han ute, jag var tvungen att förbereda mej inför ett matteprov så de passade ju helt okej, funderar på att försöka mej på PRK igen imorron och ev. köra nått tömkörningspass i helgen det skulle definitivt vara nyttigt så får jag träna och så slipper han ryttare.
Imorron blir de första Step In passet sen i lördags, nog för ja sprang i söndags, så tror ja att de kommer göra lite ont att träna imorrn just eftersom de var nån dag sen jag styrketränade. Jaja får se imorrn!:)
Med filmuppladdningen går det dåligt, jag vet inte riktigt hur ja ska göra. Den är för lång för Youtube och jag har inget bra redigeringsprogram och sen tog de förbannat lång tid för den att konvertera. Vi får se hur/om jag löser det!;)

Dagens ...

Idag har både hästen och jag fått vila, gu så skönt jag har äntligen börjat tappa min träningsvärk! Hade egentligen tänkt fara upp till PRK och kondisträna honom men tyckte inte riktigt om vinden,  så de blev alltså en vilodag:)'
Har dessutom kollat videon från igår.... Filmen ser väl inte riktigt lika bra ut som de kändes och de är ganska mkt trassel men jag tycker att resultatet ändå var ganska bra:) Ser att jag måste lägga mer fokus på min hållning och då framförallt axlarna, händerna ännu lite mer ihop och bättre kontroll över ytter hand/arm.
Sammanfattning: Mkt grus men även lite guldsmulor speciellt i känslan, detta är ändå bara andra veckan jag rider sen uppehållet:D
Sandra tror jag kommer tycka de ser okej ut men om hon varit i Pite skulle hon dödat mej för att klippt Montys svans för kort, "Gjort en Erica" igen.. Jag skyller på att jag bor på ett hoppstall och att de är ett tag till tävlings sesongen;)
Var lite tvekis om att lägga ut videon men de här är ju en blogg om utveckling så den måste ju hamna här annars faller ju konceptet.
Jag länkar filmen från Youtube så fort den har landat där:)

Ny blogg och ny start!

Red för Eva H idag och det kändes jättebra! Tyckte att jag red väl och att Monty ställde upp. Fokus låg på förra veckans läxa skenkelvikning i trav från medellinjen och öppna i galopp på kvartslinjen, traven för högerskenkel gick bra men de var lite halverst för vänster. Galoppen var lite svår när jag vill smyga loss med yttertygeln och han inte vill vara rak(med bara en aning böjning) i halsen så det blev i början problem att bara hålla sig på linjen men det blev mkt bättre efter ett tag. Det bästa är att det känns som om jag äntligen börjat få kontroll över sitsen, vilket jag tror beror på all träning jag lagt ner på specialidrotten, rehabträningen och att jag känner mig jäkligt taggad just nu på att bli bättre och ta igen allt jag missat under halvåret jag vart borta. Mamma var med och filmade passet så jag hoppas att kunna lägga ut den kanske imorgon? Det beror nog på, om de ser lika bra ut som de kändes;)
Nä men jag måste nog lägga ut den i allafall, detta är en blogg för mig, min häst och vår utveckling tillsammans, en utveckling som jag hoppas bara kommer gå frammåt.
Btw; Nu är läxan fortfarande öppna i glp på kvarts. och även öppna i trav på kvarts. jag får inte lägga volter om det blir fel.
Imorgon tror jag det blir kondisjobb på slingan på 'prk och se till att han inte beter sig som i lördags då han betedde sej illa, men nu har han varit så fin i dressyren att jag inte kan tänka mej att han fortfarande skulle hålla på som då:)
Första bloggen avklarad!:)
/E.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0