träning

Har sprungit en halvmil, ändå nöjd tjej:)
Ska försöka bli allvarligare med min träning nu när knät ändå är hyfsat stabilt och starkt. Tänk, i agusti- oktober kunde ja absolut inte springa när vänsterknät bara gav upp. så dehär känns ändå ganska toppen. Ska pröva nautilus i veckan, sen får vi se om det blir de eller step in, spännande.
Ett av träningsmålen är att springa en mil nu i vår med erika(: och att självklart fortsätta med styrket och bli bättre i spänsten, det blir nog bra!:)
När jag klarar att springa en mil borde jag ju ändå klara att sitta ner några diagonaler i ökad trav eller hur?

söndag 30 januari

Idag har jag och pyton gått på promenad i solskenet.
 Igår dressyrade vi. Det var ett vatten vin pass. Första halvan bestod av stora diskussioner, men efter att ha diskuterat cirka 20 minuter så förvandlades vattnet till vin. Han blev så läcker! Jag fick en riktig guldklimp i ökningarna. I galoppökningen kändes det som att han simmade fjäril och i travökningarna kändes det som frisim, har aldrig fått den känslan förr. Återigen, han var så läcker! Nu har jag fått något att leva på ett tag. Hoppas han är lika fin imorrn för eva.
Nu är det dax att börja fokusera på programmen, har inte kollat på dem nå ännu och har aldrig tävlat dom förr. Men det löser sej nog det är ju ndå kvar en liten stund innan sesongen drar igång ordentligt:)

Onsdag 26/!

Idag är det vila på schemat. Skönt efter veckans hårda dressyrpass och övriga träningar. Dressyrpassen har innehållit massor med diskussioner men när vi kommit igenom dom har han varit super fin:) Spännande imorrn att se om vi får mer än guldstoft (:
Måndagens pass blev inspelat men vi får se om jag lägger upp nån minut, det mesta var tjorv, nog för att han blev läcker när man tog sej igenom det, men jag spelar kanske in nått om en två veckor igen och lägger upp något bättre då. Men vi får se!:)

Hoppning

Idag har jag hoppat för Lea(!), det gick jättebra och han blev jätte häftig:) Ska försöka göra lite hoppning nu kanske en gång i veckan så han får mer gymnastik och styrketräning, det blir en bra variation. Imorgon är det eva pass och på tisdag rider vi nog ut:)
Den övning jag ska kopiera främst från dagens pass är sockerbits studsen, fem minihinder med tremeters avstånd.
Det som var så himla kul idag var att han faktiskt hoppade och inte bara galopperade över hindrerna, han brukar inte börja ta i förens man kommer upp i 90cm hinder men idag som sagt började han ta i och anstränga sig redan på sockerbitarna, hrligt:)


Tisdag 18/1

Idag har jag och finhästen ridit ut i den mjölkvita snödimman. Planen var ege dressyr men eftersom han var så fin på eva passet igår tyckte jag han förtjänade en liten jogg och promenad idag. Det var jättemysigt och man såg knappt tio meter framför sej. När vi kom tillbaka till stallet var vi båda vithåriga ven fast det inte var så jättekallt(:
Imorron får han en vilodag och på torsdag kör vi igång igen. Funderar om det är dax att lägga in en hoppning snart, det skulle nog vara nyttigt.

Måndag 17/1

Red för eva och det gick super gårdagens yoga pass(skrittarbetet) fick verkligen till det. Vi red mkt olika övningar, skenkelvikning, förvänd galoppp, öppna, ökningar och även några riktigt fina bakdelsvndnigar - dom börjar sitta bra(: Vi pratade även lite om framtiden med tävling utrustning och sånt. Tänk  vad mkt man kan hinna på en halvtimme:D
Det ja borde träna mest på nu är nedsittning i ökad trav, övergångar, bakdelsvändningar och liksidigheten. Dessutom är det verkligen dax  att börja kika på programmen det börjar ju snart!!:D


jour

Har haft stalljour i helgen. Trotts kylan har det ändå varit ganska slappt. Vi har dressyrat och ridigt ut de senaste dagarna, det var verkligen dålig planering att rida ut den enda dagen det var 30minus ute. Vi är inne i en ny tjorv period men det känns som att den kan bli kort. Försöker få till liksidigheten och det tycker ju lille monty pyton är fruktansvärt onödigt och jobbigt, hoppas att han blir starkare innan tävlingarna drar igång så att man kan få en riktigt fin uppridning och alla andra moment för den delen.
Idag red vi cirka i en och tjugo, varav vi skrittade cirka femtio. I slutet av passet blev han riktigt läcker, hoppas vi har lite av läckerheten imorrn för Eva och att vi då kan jobba vidare och frammåt(:

Äntligen!

Nu har jag äntligen löst hur man lägger ut filmer som är långa på youtube- jag är alltså inte lika teknisk som jag trodde... men iaf här har ni ett pass för Sigrid Bergåkra från en månad sen:)
Detta pass är väl inget mästerverk, men eftersom detta är en utvecklings blogg är det viktigt att den kommer upp.
http://www.youtube.com/watch?v=Dei1m2J2bZw 
ska försöka filma nått eva pass nån vecka fram när ja faktiskt redan tycker det går bättre än vad det går på filmen, om det bara handlar om känsla vet jag inte.. men ni får väl se och avgöra det sen.

vilopaus

Igår red jag för eva och det gick bra men vi hade våra diskussioner, jag och hästen alltså;) Han var fin och så men vi kom fram till att han var lite trött i kroppen så han ska skrittas i tre dagar från och med idag- det kommer han uppskatta. Eva tror att han tycker att jag varit för sträng med honom så vi ska ta det lite mer piano. Så det blir nog bra kommer igång med träningen till helgen. Själv så har ja tränat ganska mycket och har lite träningsverk men det försvinner väl under kvällens promenad eller morgondagens, jag har tänkt kolla in Arktik oxå snart när mitt rehab på Step In går ut väldigt snart. Kan vara kul att kunna simma oxå!:D


Uppdatering

Efter två veckors krig om vänsterbakben har vi äntligen hittat någon sorts fred:) Det känns jättebra att det jobb som jag lagt ner under lovet har gett resultat. Vi har under lovet dressyrat väldigt mycket vilket har varit bra, Sandras nyårsbesök fungerade faktiskt som en väckarklocka som påminde mej att arbetet aldrig blir klart, eller i närheten av klart(:


RSS 2.0