Fia med knuff

Nu känns allt mycket bättre!:) Jag red för Eva H igår, som vanligt på måndagar, och vi fick verkligen till det! Alla ben hamnade tillslut där dem skulle vara. Så det kändes jätte skönt att börja komma ur denna svacka(peppar peppar) för man blir ju verkligen så sur när det går dåligt. Det är ungefär som när man spelar fia med knuff och först tar sig jätte långt men sedan blir tillbaka knuffad (nästan)till start, nu har vi slagit oss nåra steg fram igen. Idag vilade poan men han såg allmänt nöjd och glad ut och det känns skönt. Imorrn blir de uteritt när det bara kommer vara -6 grader och på torsdag är det ett nytt försök med dressyren hoppas vi inte blir nedknuffade igen!:)

Sjuttioelva steg tillbaka

Var en aningen purken rubrik jag funderade ut när jag red, men, som tur var hittade jag igen känslan i slutet av passet.
Problemet kom jag fram till, var min sits. Jag red bara inte och därför ville han inte gå fram. Jag kom på de för att han var jätte fin i sidorna och om jag stod upp hade han inga bekymmer. Självklart var  han lite sur till att börja med men att jag satt som en stoppkloss hjälpte ju inte. Hursomhelst, löste jag problemet och han blev fin i slutet av passet och blev som där jag hoppas starta imorrn:) Det var alltså ett väldigt bra pass eftersom att det gav mej en viktig läxa, att aldrig sluta rida och se problemen hos mej framför vad som går dåligt för honom(:

Never to late;)

Nu vet ja att de var länge sen jag skrev, det var innan jag hälsade på Sandra. Bara för att inget hänt här betyder det inte att tiden har stått stilla!:)
Dressyren går bara frammåt och känslan växer nästan för varje gång, det känns som att vi äntligen ridit ihop oss. Vi jobbar mer med samling osv. i måndags så red vi lite ökad trav som jag tyckte gick bra, han tappade inte takten och ökade duktigt och jag kunde väl typ sitta;)
I helgen har jag ryckt Monty hur mkt som helst och sedan flätade jag han idag för att få manen att ligga kvar på vänster sida - för att få bort "skogstrolls looken" tror de blir fint:)
Imorrn är dressyr planen hoppas de kommer gå bra:)

RSS 2.0